14 martie 2012

Ciorba de gulii

- recomandat de la 9 luni -

Gulia, este o legumă foarte hrănitoare si de obicei este adorată de bebelusi. Este o sursă foarte buna de fosfor, dar conține si alte minerale importante pentru organism: potasiu, magneziu, calciu, mangan si cupru.
Gulia poate fi introdusă bebelusilor de la 6 luni.
Ingrediente:
  • o bucată de carne de pui sau de curcan
  • 1 gulie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/4 țelină
  • 1/2 radacină patrunjel
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingură smântână
  • 1/2 lingură ulei
  • patrunjel proaspăt
  • puțină zeamă de lamaie (optional)
Legumele (morcovul, țelina, pătrunjelul) se taie mărunt si se pun într-o oală cu puțin ulei incins.


Se lasă la călit 2 minute, amestecând continuu se adaugă peste ele carnea, ceapa intreagă (ceapa se va scoate si arunca la sfârsit), apă calduță si se lasă toate la fiert.

Când legumele si carnea sunt aproape fierte, se adaugă gulia tăiată cubulețe si se lasă in continuare pe foc.


Cand totul este bine fiert, ciorba se drege cu smântână amestecată cu galbenusul de ou si se mai dă un clocot. Se mai poate da gust cu puțină zeama de lămâie.


Se presară pătrunjel tăiat mărunt deasupra si se serveste pisat sau blenduit in funcție de câți dințisori are fiecare :).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu