10 iulie 2012

Bagheta umpluta cu unt si usturoi / Garlic bread


Iubitorii de usturoi, nu cred că pot să reziste la asta! Si eu fac parte din această categorie și nu rezist!
Pe scurt, bagheta se umple cu compoziția de unt și usturoi, se dă la cuptor iar la final devine crocantă în exterior, puțin moale, pufoasă și aromată în interior. Se servește cu paste, supe sau goală ca aperitiv.


Ingrediente:

  • o baghetă
  • 200 g unt moale
  • 6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri pătrunjel tocat
  • sare, piper

Mod de preparare:
Se pune într-un bol untul moale, usturoiul tocat, pătrunjelul, un praf de sare și piper negru. Se amestecă bine.


Se taie bagheta felii (puțin pe diagonală), fără a taia de tot, partea de jos rămâne netăiată deocamdată, pentru a se ține feliile împreună.


Se pune compoziția de unt între felii, folosind o linguriță sau un cuțit de unt. Eu mai bine m-am descurcat cu cuțitul. 


Așa arată toată bagheta umplută:


Se învelește bine în folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncalzit la 175 g C, 10 minute pe o parte, 10 minute pe cealaltă parte.


Se scoate, se desface folia și se mai pune în cuptor la 200 g C, aproximativ 5 minute pentru a se rumeni frumos. 


Se servește caldă sau rece.

Să aveți poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu