3 iulie 2012

Fettuccine cu sos Alfredo


Paste cu sos Alfredo, pe cât de simplu (și cu puține ingrediente), pe atât de gustos pentru iubitorii de paste. Sosul este cremos și buuuun, ca să dau o culoare farfurii am folosit paste verzi....

Ingrediente:
  • 200 grame paste
  • 35 grame unt
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 180 ml smântână
  • 180 g parmezan
  • sare, piper
  • câteva fire de pătrunjel

Se pune apă cu sare la fiert, când începe să fiarbă, se adaugă pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Până ce fierb pastele, am facut sosul:
Se pune o cratiță pe foc mediu la încins, când e fierbinte, se pune untul, se lasă să se topească. După ce s-a topit untul, se adaugă ceapa tăiată mărunt, și usturoiul zdrobit. Se amestecă un minut și se adaugă smântâna, sare, piper. Se mai amestecă la foc mediu 3-4 minute cu atenție mare să nu se ardă smântâna. Se ia de pe foc.


Se scurg pastele de apă, se pun înapoi în vasul în care au fiert, și se pun pe foc mediu. Se toarnă sosul peste paste...



...împreună cu jumătate de parmezan, se mai pune puțină sare și piper și se amestecă bine la foc mediu.


Înainte de a servi se adaugă frunze de pătrunjel (întregi).

Am ornat cu chives tăiate, și am adăugat restul de parmezan deasupra în farfurie.

Poftă mare să aveți!

4 comentarii:

  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
    We have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, creator of this recipe in the world known.
    Alfredo di Lelio opened the restaurant "Alfredo" in Rome in 1914, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina Rose Square (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of "fettuccine all'Alfredo". In 1943, during the war, Di Lelio gave the local to his collaborators.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando (Alfredo II) his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo", which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles).
    In conclusion, the restaurant of Piazza Augusto Imperatore is following the family tradition of Alfredo Di Lelio and of his notes noodles (see also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.alfredo-roma.it/).
    We must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome and in Italy do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo" of Piazza Augusto Imperatore in Rome.


    Best regards Alfredo e Ines Di Lelio

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Ines, thank you for sharing with me and my readers the history of this recipe! It's really an honor for me to have you in my blog and to write me!

      I also wrote about the history of your grandfather Alfredo di Lelio, at the "Alfredo sauce recipe", right over here: http://cookingwithlove-cosmina.blogspot.ro/2012/06/sos-alfredo.html

      Next time when me and my family will be in Rome, we will visit you in Piazza Augusto at "Il Vero Alfredo" (www.alfredo-roma.it) to try "le vere alfredo fettuccine".

      Regards!
      Cosmina

      Ștergere
  2. Cosmina draga,

    am urmat reteta ta si au iesit delicioase!

    Merci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia draga :),

      Ma bucur tare mult ca ti-au placut.

      Te pup,
      Cosmina

      Ștergere