23 mai 2012

Cotlet de porc la cuptor


Este o modalitate mai neobișnuită de a prepara cotletul de porc. Se obține un sos divin din marinata în care stă carnea. 
Ingrediente:
  • 400 g cotlet de porc cu os
  • 6 linguri sos Worchestershire
  • 6 linguri sos de soia
  • zeama de la o jumatăte de lămâie
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri ketchup
  • 3 căței de usturoi pisați

 Se unge carnea pe ambele părți, cu cățeii de usturoi pisați. 


Se face o marinată din: sosul Worchershire, sosul de soia, zeama de lămâie, ketchup, zahăr, se amestecă bine și se gustă. Gustul acestei marinate poate fi schimbat, se poate adauga putin sau mai mult sos, ketchup, zahăr în funcție de gustul fiecăruia. Eu am facut în combinația de mai sus și a ieșit un sos dulce acrișor. Se pune carnea în această marinată și se lasă la rece timp de o oră.
După acest timp, se mută carnea într-o tavă termorrezistentă, se toarnă sosul desupra si se dă la cuptorul preîncălzit la 210 g C pentru 45 minute, verificând în acest timp.


Am servit alături de piure de cartofi și broccoli, am turnat sosul peste carne și a fost tare tare bun.


Spor la gătit și poftă la servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu