16 martie 2012

Penne cu rucola si creveti


Gustul usor amărui al rucolei, amestecat cu cel de usturoi fac din acest fel de mâncare un deliciu!
Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 200 g farfalle
  • o mână de frunze de rucola
  • 200 g cozi de creveți
  • 3 linguri parmezan ras
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 cațel de usturoi
  • sare, piper

Se pune intr-un blender rucola spălată si usturoiul zdrobit si se paseaza adăugând treptat 3 linguri de ulei. Se amestecă bine până se formează ca o pastă, se sărează si se piperează dupa gust.


Restul de ulei, se incinge intr-o tigaie si se călesc pentru câteva minute creveții decorticați. Când sunt aproape gata de sărează, se piperează si se adaugă  sosul de rucola impreună cu câteva frunze de rucola intregi.


Se pun pastele într-o oală cu apă clocotita si un praf de sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg si se pun in tigaie la călit impreună cu creveții si sosul de rucola, amestecând continuu.


Se servesc fierbinți decorate cu frunze de rucola.


Sa aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu