13 iunie 2012

Brânza calcica

Brânzica calcică, deși se face foarte ușor, când am introdus-o în alimentația lui David, nu prea stiam cum să o fac, așadar ba căutam "rețeta" pe diferite site-uri, ba întrebam mamicile cu copilași mai mari, de asta o sa explic aici cum o fac eu, pentru mamicile care acum incep sa o introducă :).
Branzica calcică de casă, o fac în două modalități: fie cu calciu lactic, fie cu zeamă de lămâie.
Cu zeamă de lămâie, mi se pare că iese mai pufoasă și mai moale.
Ingrediente pentru o porție:
  • 100 ml lapte 
  • 1 tabletă de calciu lactic (sau 1/2 - 1 linguriță zeama de lămâie)
Se pune laptele la fiert.
Când începe să fiarbă, se adaugă tableta de calciu sau zeama de lămâie și se amestecă. Se lasă pe foc amestecând în continuare până se alege brănza (aproximativ 3-4 minute), dupa care se strecoară.

O servesc lui David, de obicei la micul dejun amestecată cu un fruct.

Să aveți copii sănătoși!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu