9 martie 2012

Fusilli cu fructe de mare si rucola

Rucola era folosită încă de pe vremea romanilor și considerată afrodisiacă, deși după Evul Mediu a fost neglijată și se găsea doar ca plantă sălbatică. În ultima vreme însă, rucola este cultivată și folosită din ce în ce mai des ca ingredient culinar atât in salate cat si in mâncăruri gătite. 

Azi am folosit-o pentru paste fusilli cu fructe de mare.
Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 200 g paste fusilli
  • 250 g fructe de mare (calamari, midii, surimi)
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar vin alb
  • 6 rosii cherry
  • 1 legatură rucola
  • 1 legatură patrunjel
  • 1/2 ardei iute
  • sare, piper

Fructele de mare, impreună cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat, se pun la prăjit intr-o tigaie cu ulei incins.


Se lasă sa fiarbă in zeama lor proprie iar daca aceasta scade si fructele de mare nu sunt suficient de moi se mai adaugă putină apă.  Cand apa a scăzut aproape complet, se pune vinul si se lasă la fiert până se evaporă.

Se adaugă rosiile tăiate sferturi si ardeiul iute tocat. Se lasă totul sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecând frecvent.


Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, rucola se spală.
Se adaugă pastele fierte in tigaie, impreună cu rucola, sare si piper după gust, se amestecă bine si se servesc.



Sper ca v-am făcut poftă!


2 comentarii: