9 aprilie 2012

Brownies de ciocolata


Atât de simplu și rapid se face brownies încât nu îmi vine să cred!
Ingrediente:
  • 250 g zahăr
  • 185 g unt
  • 185 g ciocolată
  • 110 g făină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă mari
  • unt pentru uns tava
  • 150 g nuci

1. Se unge tava cu unt și se pune folie de copt.

2. Se marunțește nuca și se prăjește puțin.

3. Se pune ciocolata împreună cu untul la topit în bain marie, dupa ce s-a topit, se lasa deoparte să se răcească puțin.


4. Separat, se bat ouăle, se amestecă cu zahărul, extractul de vanilie și cu ciocolata cu unt topite si calduțe. Se adaugă faina și nuca și se amestecă bine până se omogenizează și se pune în tavă. Eu am folosit o tavă de 23 / 26 cm. 


5. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 grade C, timp de 30 - 40 minute. Se lasă la răcit 30 de minute înainte de sevire.

Asta este toată filozofia referitor la vestitele brownies americane!

Am servit cu inghetata si frisca...yam yam:


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu