11 aprilie 2012

Pui cu taitei la wok



Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 1 bucată piept de pui
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare
  • 1 ardei iute, curăţat de seminţe şi tocat
  • 100 g de tăieţei cu ou
  • ½ de broccoli, rupt în bucheţele
  • 2 morcovi, tăiaţi bastonaşe
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 2 cepe verzi, tăiate în jumătate şi apoi în fâşii lungi
  • 1 lingură sos de stridii 
  • 1 bucată de 1-2 cm ghimbir proaspăt ras (opțional)



Se amestecă usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, sosul de soia şi pasta de tomate intr-un bol. Pieptul de pui se taie fâșii, se adaugă în bol şi se lasă la marinat în timp ce se prepară restul ingredientelor. 



  • Se fierbe apă cu sare într-o cratiţă mare, se adaugă tăieţeii, broccoli-ul şi morcovii. Se fierb toate 4 minute, apoi se scurg.


  • Se încălzeşte uleiul într-un wok, se toarnă marinata împreună cu puiul şi se prăjeşte amestecând 4-5 minute până se face puiul. Se adaugă tăieţeii, legumele şi ceapa, și se lasă câteva minute pe foc, amestecând. 
  •  Separat, se amestecă sosul de stridii cu două linguri de apă și se toarnă peste restul ingredientelor, se amestecă totul şi se serveşte.







Să aveți poftă!

2 comentarii: