24 martie 2012

Panna cotta cu fructe de padure


Este timpul pentru ceva dulce!

Nu sunt fan dulciuri, de asta încă nu am nici o rețetă din categoria aceasta pe blog dar astăzi, simt că este timpul să fac ceva în privința asta.
Si promit că o sa apară mai multe rețete din categoria desert, în curând.
În limba italiană "panna cotta" înseamnă smântână gătită. Poate fi asortată într-o multitudine de feluri: cu fructe de pădure și mentă, alune, ciocolată, nucă, scorțisoară...
La prima vedere pare a fi ceva complicat? Nici vorbă! Pe lângă faptul ca este nevoie de doar câteva ingrediente este și foarte simplu de făcut. E incredibil cum poate ieși ceva așa de bun în doar cațiva pași.
Iată rețeta:
Ingrediente pentru 6 porții:
  • 300 ml smântână dulce
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 6 folii gelatină - 10g
  • 1 baton de vanilie (poate fi înlocuit cu un plic de zahăr vanilat)
  • 120 g fructe de pădure
- Batonul de vanilie se crestează pe lung și se scoate miezul.
- Gelatina se înmoaie în lapte rece timp de 5 minute.

Se pune într-o cratiță smântâna, zahărul, păstaia și miezul de vanilie, se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se ia vasul de pe foc.
Se scoate păstaia de vanilie din cratiță, se pune laptele cu gelatina peste smântână și se amestecă până se dizolvă gelatina.
Se pregatesc 6 boluri. Pot fi: pahare, cești de cafea, boluri ramekin. 
Se pune în fiecare pahar fructe de pădure, apoi compoziția de panna cotta și se lasă la frigider 5-6 ore.



                                                                                               
Când se servește, se rastoarnă conținutul formelor în farfurie și se decorează cu fructe de pădure. Pentru a se dezlipi mai usor se poate unge în prealabil bolul cu un strat subțire de ulei. 







Sa aveți poftă!

2 comentarii: