Cum sotăm ciupercile?
Sotatul este o modalitate de gătit foarte rapidă a legumelor, prin prăjire rapidă in grăsime, fără lichid, la foc viu intr-o tigaie neacoperită.
In limba franceză "sauter" inseamnă "a sari".
Pentru 2 persoane am folosit:
Sotatul este o modalitate de gătit foarte rapidă a legumelor, prin prăjire rapidă in grăsime, fără lichid, la foc viu intr-o tigaie neacoperită.
In limba franceză "sauter" inseamnă "a sari".
Pentru 2 persoane am folosit:
- o jumătate de kg de ciuperci Champignon
- 2 linguri de unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 jumătate de lingură de zeamă de lămâie
Mai intâi, se curață, se spală si se taie in 4 ciupercile. Daca sunt foarte mari se pot tăia si mai mărunt iar daca sunt foarte mici, se pot lăsa intregi - arată tare bine asa.
Se pune o tigaie pe foc, când este fierbinte se adaugă untul si uleiul. Odata ce s-a topit untul, se adaugă ciupercile si peste ele zeama de lămâie.
Se lasă la foc mare până iese zeama din ele si devin inchise la culoare. Se amestecă din când in când pentru a se pătrunde bine pe toate părțile.
Când devin aurii / maronii se sărează, se piperează si se servesc.
Sa aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu