Ingrediente pentru 2 porții:
- 200 g salată mixtă (am folosit: valeriana, radicchio și pan di zucchero)
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 castravete
- 100 g file de somon afumat
- 2 lingurițe capere
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri otet balsamic
- sare, piper
Mod de preparare:
Se pregătesc verdețurile: salata se rupe mărunt, ardeiul se taie bastonașe sau mărunt, cum preferă fiecare, iar castravetele felii subțiri.
Se aranjează pe două farfurii, în parti egale: salata, ardeiul și castravetele.
Se amesteca bine uleiul de măsline cu otetul balsamic, caperele, puțină sare și piper și se toarnă peste salată amestecând.
Se pune somonul deasupra, se poate lăsa felii întregi, cum am procedat eu, sau se poate tăia mai mărunt.
Se decorează cu câteva boabe de capere și se servește.
Nu-i așa că e frumoasă?
Poftă bună vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu