24 august 2012

Aripioare bune de te lingi pe degete


...Si la propriu...și la figurat :-))


Am facut cu:
  • 700 g aripioare de pui
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri ketchup
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 2 ardei chili uscați și mărunțiți
  • 1 linguriță de sare
  • 1 praf de piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri miere
Preparare:
Se amestecă într-un bol urmatoarele ingrediente: uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, ketchup-ul, sosul Worcestershire, mierea, sare și piper.


Aripioarele se spală, se taie în două și se adaugă în marinadă, amestecând pentru a fi acoperite bine. Se lasă în marinadă la rece aproximativ o jumatate de oră.

Se mută din bol într-o tava termorezistentă și se pun la cuptorul preîncalzit la 180 g C pentru 30 de minute.


După acest timp, se scoate tava, se întorc aripioarele, se toarna restul de marinada peste ele, și se dau la cuptor din nou, de data aceasta la 210 g C pentru înca o jumatate de oră, verificand din când în când.



Poftă bună!

- Adaptată după o rețetă BBC Good Food - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu