Da! Încă o rețetă cu fructe de mare, poate ca unii ar zice că exagerez, dar eu, pur și simplu nu mă satur de ele...
Rețeta asta se apropie cel mai mult de felul cum am mancat creveți cu sos de roșii și orez prima data când am fost în Grecia, la o tavernă situată pe malul mării Ionice apropo, iubesc Grecia cu toate bunătățile ei și întotdeauna o să mă întorc cu drag acolo.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 400 g creveți
- 200 g orez basmati sau cu bob lung
- 4-5 roșii decojite și tăiate cubulețe sau 400 g suc de roșii (eu suc de roșii făcut acasă am folosit)
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi tăiați mărunt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 / 2 pahar de vin alb sec (100 ml)
- oregano
- busuioc
- piper
- orez
Mod de preparare:
Într-o tigaie sau o cratiță, se pune o lingură de ulei și se sotează ceapa la foc mediu amestecând. Se adaugă, roșiile decojite și tăiate cubulețe sau sucul de rosii, încă o lingură de ulei de măsline, sare, piper, 1/2 linguriță oregano si 1/2 linguriță busuioc și se amestecă. Eu am folosit busuioc proaspăt și oregano praf pentru că așa am avut....
(PS: Pentru a decoji roșiile: se crestează vârful în patru (nu adânc), se pun în apă clocotită, se lasă la fiert 30 de secunde - 1 minut, se scot și se bagă imediat în apa rece (eventual cu gheață) unde se țin un minut. După aceste operațiuni se elimină coaja foarte ușor folosind un cuțit iar roșiile ramân ferme.)
Se dă la foc mare pentru a începe să fiarbă, se adaugă usturoiul zdrobit și vinul alb. Când începe să fiarbă, se amestecă bine și se da focul mic pentru a fierbe încet.
Se adaugă creveții și se fierb aproximativ 10 minute, sau până scade sosul.
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet, când e fiert se adaugă în tigaia cu sos și creveți, se amestecă bine și se servește imediat. Ah, și am mai presărat niște frunzulițe de busuioc, tăiate mărunt, pe deasupra.
Poftă bună vă doresc!
Absolut delicios...sunt deja o mare fana a retetelor tale dupa numai o reteta incercata! I'm loving it! :)
RăspundețiȘtergereDanna
Wow, ma bucur Danna draga ca ti-a placut! Te mai astept pe la mine "prin bucatarie" ;)
ȘtergereCele bune,
Cosmina