3 septembrie 2012

Piept de pui invelit in bacon


Într-un timp foarte scurt se poate face acest piept de pui învelit în bacon. Puțin, puțin, seamănă cu puiul Saltimbocca dar nu e pui Saltimbocca :-).


Ingrediente pentru 2 porții:
  • 1 bucată din piept de pui
  • 6 felii de bacon 
  • 6 frunze de salvie
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie fâșii subțiri, aproximativ 6 fâșii dintr-un piept de pui. Se pot tăia în jumătate pentru a nu fi foarte lungi. Se asezoneaz cu sare și piper și se așează pe fiecare câte o frunză de salvie. Cui nu îi place gustul de salvie poate renunța la ea fără nici o problemă :-) dar, chiar îi dă un gust aparte puiului!
Se înfășoară fiecare bucată de carne (cu tot cu salvie) în câte o felie de bacon sau chiar doua dacă sunt mai mici. Eu le-am prins cu câte o scobitoare pentru a fi sigură că nu se desprind cât sunt la prăjit.


Se pune într-o tigaie ulei la încins, când e fierbinte se adaugă bucățile de carne, cu partea cu frunza în jos, și se prăjesc (pe ambele părți) cam 6 minute, până devin rumene și grăsimea de pe bacon se topește. Atentie: nu intoarceți bucățile de carne de mai multe ori - doar o singură dată. 
Se pun pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime și se servesc. 


Merg bine cu o salată dar și cu alte garnituri, noi am servit cu conopidă gratinată.



- După o rețetă de Martha Stewart -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu