- recomandat de la 9 luni -
O altă variantă de a pregăti somonul pentru cei mici, este amestecat cu cartof dulce, care dă un gust deosebit si tototdată este foarte hrănitor.
Ingrediente pentru o porție:
- o bucată de somon - atât cât să mănânce o dată
- sucul de la o portocală
- o jumatate cartof dulce
- 1 morcov
- o bucată de unt
- o lingură de orez
- o lingură cascaval ras (optional)
Se fierb legumele la steamer, cand sunt fierte, se mărunțesc fie la blender, fie cu furculița, in funcție de consistența dorită.
Se pune si orezul la fiert.
Intr-o cratiță, se pune zeama de portocală impreună cu somonul si se lasă câteva minute sa fiarbă pe ambele părți.
Când somnul este fiert, de scoate, se mărunțeste eliminând eventualele oscioare.
Intr-o tigaie, de pune untul, somonul, morcovul, catroful si orezul si se lasa aproximativ 2 minute amestecând. Se poate pune și 2 linguri din apa în care a fiert orezul daca este prea sec.
Se poate presăra cascaval deasupra.
Sa aveți copii sănătosi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu