6 martie 2012

Sos de legume cu brânza de vaci

- recomandat de la 8 luni, dacă se face fără broccoli, este ok de la 6 luni - 

Mămici, o idee pentru masa de seară:

Un cocktail de vitamine pentru copilasi!
Uneori, David serveste la masa de seară un sos de legume impreună cu ...ceva. Imi place sa ii dau legumele asa, sunt delicioase, sănătoase si usoare pentru masa de seară.
Cu:
  • 1 dovlecel
  • 1/2 morcov
  • 1/2 cartof dulce
  • câteva buchetele de broccoli
  • 3 linguri de branză de vaci
  • 2 linguri de orez sau cuscus
  • o linguriță de unt
Se fierb legumele la abur, se pisează la consistența dorită, împreună cu o linguriță de unt si se servesc cu brânzică de vaci, orez sau cuscus.
Cartoful dulce este cel care dă gustul irezistibil pentru baiețelul meu.
Sa aveți copii sanatosi!



Beneficiile cartofilor dulci:
"In mod aparent, nu exista mari diferente intre cartofii dulci si cei obisnuiti. Totusi, nutritionistii sustin ca varianta dulce a cartofului este mult mai sanatoasa, mai saraca in calorii si mai bogata in beta-caroten. In plus cartofii rosii au in compozitia lor vitamina A si potasiu.
Mai mult decat atat, cartorii dulci au un continut ridicat de vitamina B6, C, mangan, cupru, potasiu, fier si fibre." (preluat de pe www.sanatate.acasa.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu