19 mai 2012

Piept de pui file in crusta de parmezan


Ingrediente pentru 4 porții:
  • 4 fileuri de pui 
  • 2 ouă
  • 4 linguri faină
  • 2 linguri de lapte
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri parmezan ras
  • 60 g unt pentru gătit
  • sare, piper alb
Se spală carnea, se sterge cu un prosop de hârtie, se bate cu un ciocan de șnițele și se condimentează cu sare și piper.
Se sparg ouăle într-un bol, se amestecă cu laptele, sare și piper alb iar treptat, se adaugă făina.
Într-o farfurie, se amestecă parmezanul ras și pesmetul.


Se pune untul în tigaie la topit.
Se da carnea prin făină, prin compoziția de ou, se scurge surplusul. Apoi carnea se dă prin compoziția de parmezan cu pesmet apasând cu o lingură crusta formată.
Se pune în tigaie și se prajește pe ambele părți până devin aurii. Focul nu trebuie sa fie nici prea mic (pentru a nu se umple de unt) nici prea puternic (pentru a nu se arde deasupra). 


Se scurg de grăsime așezându-le pe un prosop de hârtie.
Am servit alături de cartofi fierți trași în unt, cu pătrunjel deasupra, iar pe carne am mai presărat puțin parmezan.


Spor la gătit și poftă la servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu