25 iunie 2012

Pui dulce acrisor


Puiul dulce acrisor este un preparat delicios pe care îl găsim în restaurantele chinezesti din toată lumea. Se prepară foarte ușor, si ca majoritatea preparatelor la wok, foarte rapid. 


Ingrediente pentru 4 porții (servit cu garnitură):

  • 1/2 kg piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 4 felii de ananas
  • 1 ceapă medie
  • 3 linguri oțet de orez
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri ketchup
  • 5 linguri apă
  • 4 linguri făină albă
  • 1/2 lingură ulei de sesame
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Se taie pieptul de pui cubulețe, se pune într-un bol, se presară peste el două linguri de făină albă. Făina o sa ajute carnea să ramână fragedă și suculentă în interior.


Se pune într-un wok ulei la încins, când este fierbinte, se adaugă bucățile de pui. Nu trebuie prajit bine, doar un minut, amestecând și întorcându-l pe toate părțile. După un minut, se scoate pe un prosop de hârtie și se lasă pentru a se scurge uleiul care este în exces.



Între timp, pregătim legumele și ananasul: ardeiul se taie bucățele atât de mici încât să nu fie nevoie să folosim cutitul când le mâncăm, aproximtiv de aceași mărime cu bucățile de pui, ananasul la fel bucăți, iar ceapa am taiat-o în jumatate, și jumătățile în sferturi. 



Se pune wok-ul la încins, când este fierbinte se adaugă uleiul, peste care se adaugă ceapa, ardeiul și ananasul.


Se amestecă câteva secunde și se adaugă ingredientele pentru sos: oțetul, zahărul, ketchup-ul, și uleiul de sesam.


Se amestecă timp de un minut și de adaugă bucațile de piept de pui. Se lasă la foc mediu timp de câteva minute, pâna când puiul este bine facut.


Se amesteca într-un bol 5 linguri de apă cu 2 linguri de făină, și se adaugă treptat in wok pentru a îngroșa sosul.
Se amesteca bine, și acesta este puiul dulce acrișor, care se serveste de obicei cu orez dar merge și cu paste sau chiar gol goluț.


Spor la gătit și poftă la servit!

Am făcut "Pui dulce acrișor" după această rețetă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu