Paste cu sos Alfredo, pe cât de simplu (și cu puține ingrediente), pe atât de gustos pentru iubitorii de paste. Sosul este cremos și buuuun, ca să dau o culoare farfurii am folosit paste verzi....
Ingrediente:
- 200 grame paste
- 35 grame unt
- 1 ceapă roșie
- 1 cățel de usturoi
- 180 ml smântână
- 180 g parmezan
- sare, piper
- câteva fire de pătrunjel
Se pune apă cu sare la fiert, când începe să fiarbă, se adaugă pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Până ce fierb pastele, am facut sosul:
Se pune o cratiță pe foc mediu la încins, când e fierbinte, se pune untul, se lasă să se topească. După ce s-a topit untul, se adaugă ceapa tăiată mărunt, și usturoiul zdrobit. Se amestecă un minut și se adaugă smântâna, sare, piper. Se mai amestecă la foc mediu 3-4 minute cu atenție mare să nu se ardă smântâna. Se ia de pe foc.
Se scurg pastele de apă, se pun înapoi în vasul în care au fiert, și se pun pe foc mediu. Se toarnă sosul peste paste...
...împreună cu jumătate de parmezan, se mai pune puțină sare și piper și se amestecă bine la foc mediu.
Înainte de a servi se adaugă frunze de pătrunjel (întregi).
Am ornat cu chives tăiate, și am adăugat restul de parmezan deasupra în farfurie.
Poftă mare să aveți!
Hello Ines, thank you for sharing with me and my readers the history of this recipe! It's really an honor for me to have you in my blog and to write me!
RăspundețiȘtergereI also wrote about the history of your grandfather Alfredo di Lelio, at the "Alfredo sauce recipe", right over here: http://cookingwithlove-cosmina.blogspot.ro/2012/06/sos-alfredo.html
Next time when me and my family will be in Rome, we will visit you in Piazza Augusto at "Il Vero Alfredo" (www.alfredo-roma.it) to try "le vere alfredo fettuccine".
Regards!
Cosmina
Cosmina draga,
RăspundețiȘtergeream urmat reteta ta si au iesit delicioase!
Merci :)
Camelia draga :),
ȘtergereMa bucur tare mult ca ti-au placut.
Te pup,
Cosmina