Îmi place să prepar acest fel de mâncare, deoarece este viu colorat, sănătos și rapid.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 200 g orez Basmati
- 400 g pulpe de pui dezosate
- 6 linguri sos de soia
- 3 căței de usturoi
- 250 g ciuperci albe mici
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roșu (eu am avut capia)
- 1/2 legătură ceapă verde
- 1 lingură ghimbir proaspăt măcinat (optional)
- 4 linguri vin sec alb
- sare, piper
Se spală bine orezul sub jet de apă, și se pune la fiert în apă clocotită, cf. instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se pregatește carnea: se spală, se usucă prin ștergere, se taie cubulețe după care se dă prin sosul de soia amestecat cu usturoi și se lasă la marinat, la rece.
Se curăță ciupercile și se taie felii. Se taie ardeii în patru, se îndepărtează semințele și cotorul, apoi se tare rondele.
Se scot fâșiile de carne din marinată, se scurg iar marinata se păstrează. Se încinge jumătate de ulei în wok, se adaugă carnea și se prăjeste timp de 5 minute, după care se scoate și se menține caldă.
Restul de ulei se încinge în wok și se prăjesc legumele la foc rapid timp de 3-4 minute, miscând continuu tigaia. Se adaugă vinul și restul de marinată. Pentru o aroma exotica se adaugă și ghimbirul.
Se adaugă carnea, se condimenteaza cu sare și piper, iar apoi întreg amestecul se încalzeste.
Se servește împreună cu orezul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu