Pentru că sunt fac atât fructe de mare, cât și paste, am ajuns să fac această rețetă combinând mai multe și inspirându-mă din mai multe cărți de bucate.
A ieșit ceva simplu și delicios.
Avem nevoie de:
- bineînteles tagliatele (Barilla)
- midii și creveți
- 2 roșii
- 3 căței de usturoi
- vin alb sec
- ulei de măsline
- busuioc uscat
- pătrunjel
- sare, piper
1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare și puțin ulei.
2. Se decojesc rosiile (se fierb 2 min, se scot și se curăță).
2. Într-o tigaie, se pune uleiul. Când este incins se adaugă midiile și creveții (fara codite), usturoiul tăiat, roșiile decojite și tăiate felii amestecând continu. Când totul este încins, aproximativ după 6 minute se stinge cu vin și se adaugă sare și piper. Se mai lasă la foc mic până scade vinul, după care se adaugă tagliatelele, pătrunjelul și busuiocul.
Mie îmi place să las câteva fire de verdeață să presar direct în farfurie pentru a se simți mai bine aroma.
Cam asta este tot :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu