29 septembrie 2011

Arrosto (cotlet de porc)



Am primit această rețetă de la cineva drag, care a călătorit prin Toscana.
Avem nevoie de:
  • cotlet de porc
  • vin roșu
  • crenguțe de rozmarin 
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • praf de rozmarin, salvie, sare, piper
Am facut un amestec din praf de rozmarin, salvie, sare, piper, care l-am presărat pe carne.
Se pune uleiul de masline la încins, împreună cu usturoiul și 2 crenguțe de rozmarin.
Cand este fierbinte, se adaugă carnea, care se lasă la foc mic vreo jumătate de ora întorcând-o continuu pe toate parțile pentru a se pătrunde.
Când carnea este gata, se adaugă vinul, (o jumătate de pahar), și se mai lasă puțin să fiarbă sosul.
La final, se taie carnea felii foarte subțiri, se aranjează feliile de carne pe o farfurie, se toarnă sosul deasupra și se servește. 
Merge bine cu legume la tigaie dar și cu cartofi piure.
Dacă ramâne ceva se poate folosi dimineața la sandwich.
Nu sunt foarte mândră de pozele pe care le-am făcut, dar mâncarea a fost delicioasă!
Poftă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu