28 februarie 2012

Piept de curcan cu sos Gorgonzola


Cui ii place gorgonzola trebuie sa ii placă si sosul cu gorgonzola. 
Am reteta aceasta de la cursul de gătit "What's cooking in the city" organizat de Hotelul City Plaza, curs pe care l-am urmat cu ocazia trecerii de la statutul de d-soară la cel de doamnă. A fost cadoul de nuntă din partea hotelului si a fost minunat. Le multumesc pentru asta.
Ingrediente pentru 2 porții:
  • 400 g piept de curcan
  • 40 ml ulei de măsline
  • 40 ml vin alb
  • 80 ml smântână
  • 100 g branză gorgonzola
  • sare, piper
Pieptul de curcan se porționează, se condimentează apoi se prajeste pe ambele părți in puțin ulei până se rumeneste.
Se stropeste cu vin si se lasă să se inăbuse cateva minute.
Se adaugă apoi smântâna si branza gorgonzola farâmițată si se fierbe până se reduce sosul.

Am servit cu garnitura de cartofi aurii si ciuperci sote. Poate că in poza nu arată asa apetisant dar a fost tare bun.

Poftă bună!


2 comentarii:

  1. Am fost si eu la cursul respectiv. :-)
    Intr-adevar toate retetele au fost minunate si usor de facut acasa.
    Felicitari pt. blog!

    Andreea G.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pacat ca nu am facut cursul in acelasi timp :).
      Mersi Andreea!

      Ștergere