25 februarie 2012

Pulpe de pui umplute



Cui nu-i plac pulpele de pui la cuptor? Mai ales daca sunt umplute cu șuncă presată și kaiser?


V-am convins? Aflați mai multe:


Ingrediente pentru 2 persoane
Pentru pulpe:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 25 ml vin alb
  • 1 crengută de rozmarin
  • 1 frunză de savie
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 catel de usturoi
Pentru umplutură:
  • 2 felii de suncă presată
  • 4 felii de kaiser
  • 1 jumatate de ceapă
  • 1 felie de paine
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 lingură pătrunjel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 ml lapte 
  • sare, pipe
Mai intâi, se rupe pâinea bucățele si se inmoaie in lapte. Ceapa si usturoiul se taie mărunt si se călesc până se inmoaie.

Se taie sunca presată in bucăti si se adaugă peste ceapă, impreuna cu pâinea stoarsă bine. Se amestecă pe foc timp de 5 minute iar la sfârsit se adaugă patrunjelul tocat.

Pulpele se bat cu un ciocan de snițele pentru a le subția dupa care se presară sare si piper peste ele.
Se taie feliile de kaiser fasii, se asează peste bucățile de carne, se intinde compozitia de suncă si pâine. Se rulează fiecare bucată de carne si se fixeaza cu scobitori sau cu ață de bucătărie.

Se adaugă bucațile de carne rulate intr-o tavă cu ulei incins impreună cu 1 cațel de usturoi tocat, salvia, rozmarinul si frunza de dafin. Se prăjesc pe toate părțile, se stropesc cu vin si se țin la foc până când lichidul scade.
Se condimentează cu sare si piper si se da tava la cuptor, la foc moderat pentru 25 de minute.

Am servit cu broccoli sote.


                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu