30 martie 2012

Piept de pui cu ciuperci

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1 piept de pui
  • 50 g ciuperci champignon congelate
  • 50 g unt
  • 15 g ciuperci uscate
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 ceapa medie
  • 1 cub concentrat de carne
  • 2 linguri faină albă
  • sare, piper
Se taie carnea cubulețe, se sarează, se piperează și se dă prin faină.
Se spală ciupercile uscate si se pun la inmuiat in apă calduță.
Se taie ceapa julien, si se pune la calit intr-o cratiță impreună cu untul, când este călită se adaugă puțină apă. Se măreste focul, se adaugă carnea, se prăjeste, amestecând permanent.


Când carnea s-a rumenit usor, se toarnă jumatate de vin, si se lasă sa fiarbă la capac până când scade.
Se scurg ciupercile (păstează apa) si se pun peste carne. Se adaugă restul de vin, apa ramasă de la ciuperci strecurată, ciupercile champignon si cubul de concentrat.
Cand puiul este fiert, se serveste fierbinte alături de mămăligă, cartofi piure sau cuscus.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu