31 martie 2012

Spaghete cu sardine


Ingrediente pentru 2 porții:
  • 200 g spaghete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 caței de usturoi pisat
  • 1 praf fulgi de chilli
  • 125 g de rosii tocate de la conservă
  • 1 conserve x 95 g sardine fără piele si oase, in sos tomat
  • 100 g măsline negre, fără sâmburi, tocate
  • 1 lingură de capere surse
  • 1 mână de pătrunjel tocat
Se fierb spaghetele, conform instructiunilor de pe ambalaj. 
Intre timp, se pepară sosul: se incălzeste uleiul intr-o cratiță si se prajeste usturoiul 1 minut. Se adaugă fulgii de chilli, rosiile si sardinele marunțindu-le usor cu o lingură de lemn. 




Se lasă să se incalzească 2-3 minute, apoi se adaugă măslinele, caperele si pătrunjelul si se amestecă.



Se scurg pastele, pastrând câteva linguri din apa in care au fiert. Se pun pastele in sos, amestecând bine. Se adaugă si apa pastrată, in cazul in care sosul este prea gros. 


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu