12 martie 2012

Pulpe de pui la wok



În felul acesta, puiul devine incredibil de fraged și suculent.
Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 5 linguri făină
  • 2 caței de usturoi
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos Teryaki
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Se taie pulpele de pui cubulețe.
Într-un bol, se pun: 1 lingură ulei de măsline, 5 linguri sos de soia și 2 căței de usturoi pisați. În această compoziție, se adaugă puiul și se lasă la rece o oră.


Se scoate puiul din bol, se presară faină pe el pe toate părțile și se pune in wok, în uleiul încins.
Am găsit la Lidl (în saptamana asiatică) acest ulei special pentru wok, pe care l-am folosit, dar la fel de bine se poate face și cu un ulei de măsline. Acest ulei pentru wok, este mai aromat și are în compoziție: ulei de floarea soarelui, ulei de susan prăjit, aromă naturală de ghimbir și usturoi.


Se lasă în wok la foc mare amestecând tot timpul astfel încât să se rumenească bine pe toate părțile.
Cănd este gata, se sărează, se piperează și se stropeste cu sos Teryaki.


Se servește alături de legume sote sau orez.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu