13 martie 2012

Somon afumat cu legume si orez

Pe cât de simplu, pe atât de delicios și sănătos.

Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 200 g somon afumat
  • 1 dovlecel
  • 10 ciuperci
  • 1 broccoli
  • 1/4 ardei gras verde
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 1/4 ardei gras galben
  • 1 ceapă verde
  • 100 g orez cu bob lung sau basmati
  • o lingură de unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
Se curață, se spală legumele și se pregătesc: ciupercile se taie in 4, broccoli buchețele mărunte, dovlecelul cubulețe, ceapa si ardeii mărunt.
Orezul este deja la fiert (se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet).


Somonul se taie fâsii lungi sau mărunt.


Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins, impreună cu untul. Când untul este topit, se adaugă legumele si se sotează amestecând continuu.


Când sunt aproape gata, se adaugă somonul.


Dupa ce s-a sotat si somonul, se adaugă orezul, se sarează, se piperează si se mai lasă 2 minute pe foc.
Se serveste imediat.



Sa aveți poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu