12 aprilie 2012

Mere caramelizate cu fructe uscate


Un desert cu fructe de iarnă:


Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 4 mere
  • fructe uscate: prune, caise, stafide, merișoare
  • 40 g unt
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • sucul de la 2 portocale

Merele se decojesc, se scoate cotorul si se taie felii.
Prunele și caisele uscate se taie lamele.
Se topește untul intr-o tigaie, se adaugă merele, jumătate din zahărul brun, zahărul vanilat si se caramelizează.


În altă tigaie, se pun fructele uscate cu puțin unt, restul de zahăr și sucul de portocală.
Se lasă pe foc cateva minute, amestecând din când în când până se caramelizează fructele.
Se aranjează pe o farfurie merele, apoi se toarnă fructele uscate caramelizate.
Se pot servi cu inghețată sau frișcă.

Să aveți poftă mare!

2 comentarii: