Inelele de ceapă pane (onion rings) sunt de nelipsit în restaurantele de peste ocean, se servesc de obicei ca garnitură, alături de un hamburger sau pur și simplu ca un snack.
Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 1 ou
- 120 ml lapte
- 75 g făină plus 2 linguri pentru a presara pe inelele de ceapă
- 1/2 linguriță praf de copt
- un praf de boia
- 1/2 lingură zahăr
- ulei pentru prăjit
- sare, piper
Se curăță ceapa, se taie inele groase de 1 cm și se lasă la rece până pregătim celelalte ingrediente.
Se bate un ou, la care se adaugă treptat ingredientele uscate: făina (75 g), praf de copt, boia, zahăr, sare, piper. Se amestecă toate până devine o pastă care se amestecă cu laptele. Eu am amestecat în prealabil toate ingredientele uscate pentru a le adăuga mai ușor in ou.
Se pune uleiul într-o tigaie la încins.
Se presară inelele de ceapă cu făină pe ambele părți, se trec prin compoziția de ou și se prăjesc în uleiul încins la foc mare. Ar trebui ca în tigaie sa fie ulei suficient încât sa le acopere și să nu fie nevoie să le întoarcem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu