Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri de unt
- 1 ardei gras roșu
- cârnaț de casă
- sare, piper
- unt sau ulei de măsline pentru sotat
- mazăre - pentru decor
Se sotează ardeiul tăiat mărunt în puțin unt sau ulei de mălsine și se lasă deoparte. Cârnațul de casă se taie mărunt, se pune în tigaia cu ulei încins și se prăjește pe ambele părți.
Se ung 4 boluri ramekin cu unt și în fiecare, se pune: cârnațul și ardeiul împărțit în parți egale.
Deasupra lor, se sparge oul, se pune sare, piper, se acoperă cu folie de aluminiu și se pun la steamer pentru 10 - 15 minute, în funcție de cat de moi le doriți.
Am ornat cu ardei roșu, mazăre și o frunză de busuioc.
Spor la gătit și poftă la servit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu