Quinoa, legume proaspete și brânză feta sunt o variantă ușoară și sănătoasă pentru o zi de vară fierbinte.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 100 g quinoa
- 1 cub concentrat de pui
- 50 g brânză feta
- 64 g mazăre
- 1/2 dovlecel
- 1 lingură unt
- 1/4 ardei gras galben
- 1/4 ardei gras roșu
- 6-7 ciuperci Champignon
- 1/2 ceapă roșie
- 15 rosii cherry
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de miere
- 6 linguri zeamă de lămâie
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare, piper
Se spală bine quinoa, se pune intr-un strecurator și se toarnă apă clocotită peste pentru a îndeparta substanțele amare. Se pune la fiert în apa impreuna cu un praf de sare și un cub de concentrat de pui. Se lasă la fiert la foc mic 15 - 20 minute, dupa care se ia de pe foc și se lasă deoparte cu un capac.
- mazărea se pune în apă clocotită pentru 1 - 2 minute
- ceapa, ardeiul roșu și galben se taie mărunt
- dovlecelul se taie cubulețe și se sotează în puțin unt
- ciupercile se taie felii și se sotează împreună cu dovlecelul
- roșiile cherry, se lasă intregi
- se taie brânza feta cubulețe
Se amestecă intr-un bol: cățeii de usturoi pisati, mierea, zeama de lămâie, uleiul de măsline sare și piper (dupa gust). Se amesteca bine.
Se amestecă într-un bol mare quinoa, legumele și brânza feta, și se toarnă deasupra sosul. Se mai adaugă sare și piper, dacă este nevoie și se servește.
Spor la gătit și poftă la servit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu