3 iunie 2012

Conopida cu maioneza


Îmi place să fac conopidă cu maioneză de obicei vara, când apar roșiile noastre românești :-). Se prepară foarte rapid și cu roșiile din gradină este delicioasă.
Ingrediente:
  • 1 conopidă
  • 1/4 ceapă roșie rasă
  • sare, piper după gust
Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță muștar
  • ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
Se taie conopida buchețele, se spală și se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, se pune la scurs și la racit.


Între timp, se face maioneza: se pune într-un bol galbenușul de ou, mustarul, un praf de sare și se mixează adaugand treptat ulei. Se amestecă până se obține o cantitate de maioneză care reprezintă aproximativ 1/4 din cantitatea de conopidă, deci se pune ulei până se ajunge la cantitatea dorită.


Se pisează cu furculița conopida rece, se pune într-un castron împreună cu ceapa rasă și maioneza și se amestecă bine.


Se asezonează cu sare și piper și se servește cu salată de rosii.

Spor la gătit și poftă la servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu