Sosul Alfredo, este un sos pentru paste, se prepară cu unt, smântână, parmezan. A fost numit așa, după italianul Alfredo di Lelio, la primul său restaurant Alfredo din Roma, în anul 1914. Alfredo di lelio a vândut restaurantul în anul 1943 și l-a redeschis în anul 1950 în Piata Augusto Imperatore, sub numele de Il Vero Alfredo care există și astăzi, și este condus de nepoții Alfredo și Ines di Lelio continuând tradiția vestitelor Fettuccine inițiată de bunicul lor.
În bucătăria americană, acest sos este deseori servit și cu broccoli, pui, creveți.
Ingrediente:
- 55 grame unt
- 1 ceapă roșie medie
- 1 cățel de usturoi
- 235 ml smântână
- 100 g parmezan
- sare, piper
- pătrunjel
Se pune o cratiță pe foc mediu la încins, când e fierbinte se pune untul, se lasă să se topească.
Dupa ce s-a topit untul, se adaugă ceapa tăiată mărunt, și usturoiul zdrobit. Se amestecă un minut și se adaugă smântâna, sare, piper. Se mai amestecă la foc mediu 3-4 minute cu atenție sa nu se arda smântâna și se ia de pe foc.
Se servește fie cu paste, fie ca și americanii: cu carne de pui, creveți sau legume.
Vă doresc: poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu