19 iunie 2012

Vinete cu sos Ragu si mozzarella la cuptor


- Scroll down for english version -

Un preparat ușor, delicios, aș zice și romantic, recomand a fi gătit și savurat în doi, pe muzică:

Ingediente pentru 2 persoane:
  • 2 vinete
  • 10 g mozzarella tăiată felii subțiri
  • sos ragu
  • 1 lingură ulei de măsine
  • bețe pentru frigărui
  • piper negru
  • sare
Pentru sosul Ragu:
  • 1/4 țelină
  • 1 morcov
  • 1 cepă albă
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 3 căței de usturoi
  • 250 g carne tocată de vită amestecată cu porc
  • 100 ml vin roșu sec
  • 150 ml suc de roșii Cirio
  • busuioc proaspăt
  • piper, sare

Se taie vinetele felii a câte 1,5 cm, se asezonează cu sare si piper și se lasa deoparte.

Se face sosul Ragu (vezi Cooking with love: Sos Ragu (Bolognez) ):

  1. Se toacă legumele cât mai mărunt și se călesc în ulei de măsline la foc mic.
  2. Se adaugă carnea și se amestecă bine la foc iute până se rumenește.
  3. Se adaugă si vinul și se lasa la foc mic până scade sosul. În acest moment, se adaugă sucul de roșii, sarea, piperul și busuioc din plin.
  4. Se lasă la foc mic până ajunge la consistența dorita, aproximativ o oră și jumatate - 2 ore. 
Se unge o tava termorezistentă cu ulei de măsline, și se așează în tavă: o felie de vinete, peste care se pune o lingură de sos Ragu, urmată de o felie se mozzarella, urmată iar de o felie de vinete / sos Ragu / mozzarella. Se repetă până se clădește cam jumătate dintr-o vânătă. Se prinde cu un bat de frigarui pentru a se ține cât timp sunt în cuptor.


Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 g C pentru 15 - 20 minute, se îndepartează bățul cu care au fost prinse și se servesc fierbinți! 

Spor la gătit și poftă la servit!

The recipe in English language:
Baked eggplant with Ragu sauce and mozzarella

This is an easily prepared, delicious and romantic dish, I would recommend to be cooked and enjoyed in two, with the music the music.
Ingedients for 2:
  • 2 eggplants
  • 10 g sliced thin mozzarella 
  • ragu sauce
  • 1 tablespoon olive oil
  • skewer sticks
  • black pepper
  • salt
For Ragu sauce:
  • 1/4 celery (the root)
  • 1 carrot
  • 1 white onion
  • 1/4 red bell pepper
  • 3 cloves of garlic
  • 250 g minced beef mixed with pork
  • 100 ml red wine (dry)
  • 150 ml tomato juice (Cirio)
  • fresh basil
  • pepper
  •  salt
Cut the eggplant slices, each 1.5 cm, seasoned with salt and pepper and set aside.
Here are the steps for Ragu sauce (for more informations about this please see: Cooking with love: Ragu sauce ):
1. Finely chop vegetables and add them in a pan with hot olive oil.
2. Add the meat and stir well until browned.
3. Add the wine and let simmer until sauce reduces. At this point, add tomato juice, salt, pepper and basil.
4. Allow to simmer until it reaches desired consistency, about an hour and half - 2 hours.
Grease a tray with olive oil, and place a slice of eggplant over which a tablespoon ragu sauce, on top of that a slice of mozzarella, followed by a slice of eggplant and / ragu sauce / mozzarella . Repeat until finished about half of an eggplant. Stick together It comes with a skewer stick to avoid falling apart while it's in the oven. 
Preheat the oven 200 Celsius degrees and leave it for 15 - 20 minutes. 
Remove the stick and serve hot!
Enjoy!

2 comentarii:

  1. Ce bine arata! Se vede ca gatesti cu dragoste si esti atenta la fiecare detaliu!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Carmen E.! Daca pui dragoste in ceea ce faci, nu are cum sa nu iasa bine :).

    RăspundețiȘtergere