25 septembrie 2012

Inghetata de cirese

Ingrediente:
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 130 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 g cireșe
Mod de preparare:
Se spală cireșele, se elimină sâmburii, se pun într-un blender și se fac piure.

Într-o tigaie, se amestecă smântâna, galbenușurile și zahărul, se dau la foc mediu până zahărul s-a dizolvat și compoziția este pe punctul de a fierbe. Se ia tigaia de pe foc, se lasă deoparte să se răcească.
Odată ce compoziția este rece, se amestecă cu piureul de cireșe și cu 1 linguriță de extract de vanilie. Se pune la rece în congelator, într-o caserolă cu capac. 


Se servește după ce s-a întarit, aproximativ 6 ore. 


Cu drag,
Cosmina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu