20 septembrie 2012

Omleta cu verdeata


Pentru un mic dejun mai aromat, am făcut omleta cu verdeață, ...așa am vazut în Turcia ;-)... am folosit pătrunjel și mărar. 


Ingrediente pentru o porție:

  • 2 ouă
  • 2 linguri șuncă tăiată mărunt
  • 2 linguri cașcaval ras
  • 1 lingură pătrunjel tăiat mărunt
  • 1 lingură mărar tăiat mărunt
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Se pregătește "mise en place" - ul: 
- se taie mărunt: șunca, foarte mărunt mararul și patrunjelul, se rade cașcavalul și se bad ouăle, la care se adaugă sare și piper.



Se pune într-o tigaie o lingură de unt. Când untul este încins, se adaugă compoziția de ouă bătute, care se intinde in tigaie astfel incat sa se obtina o foaie destul de grosuta. Se lasă aproximativ un minut, timp in care NU se amesteca. Cand omleta incepe sa se prinda se introduce o spatula pe marginile acesteia, de jur imprejur pentru a nu lasa omleta sa se prinda se fundul tigaii. 
Pe jumătate din omleta, așa cum se vede în poză, se adauga șunca, cașcavalul...



 ...pătrunjelul și mărarul. 
Omleta este gata atunci când se întărește, la fund e rumenită putin iar deasupra rămâne puțin zemoasă. Folosind o spatulă se împatură în două și se pune pe o farfurie. Upsy mie mi s-a rupt puțin...



Se servește imediat alături de o salată de sezon, urmată de o cafea bună :).

O zi minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu