Sosul Mornay este un sos Bechamel la care se adaugă brânză, de obicei una din următoarele: cașcaval ras, emmentaler, gruyere, ceddar amestecat cu parmezan. Se servește alături de pește sau legume.
Avem nevoie de:- 40 g unt
- 40 g făină
- 600 ml lapte
- 50 g cașcaval ras
- 50 g parmezan ras
- un praf de nucșoară
- sare
- piper alb
Se face Sosul Bechamel astfel: se pune într-o cratiță untul la topit, când este topit, se adaugă făina. Se lasă la foc un minut, timp în care se amestecă. Se adaugă treptat laptele, amestecând cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă restul de lapte treptat și se amestecă în continuare. Se ia de pe foc, se amestecă înca pentru 5 minute până se îngroașă sosul.
Se adaugă cașcavalul ras, sare, piper, nucșoară și se amestecă.
Am servit imediat alături de broccoli.
Să aveți poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu