15 mai 2012

Sos Mornay


Sosul Mornay este un sos Bechamel la care se adaugă brânză, de obicei una din următoarele: cașcaval ras, emmentaler, gruyere, ceddar amestecat cu parmezan. Se servește alături de pește sau legume.
Avem nevoie de:
  • 40 g unt
  • 40 g făină
  • 600 ml lapte
  • 50 g cașcaval ras
  • 50 g parmezan ras
  • un praf de nucșoară
  • sare
  • piper alb
Se face Sosul Bechamel astfel: se pune într-o cratiță untul la topit, când este topit, se adaugă făina. Se lasă la foc un minut, timp în care se amestecă. Se adaugă treptat laptele, amestecând cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă restul de lapte treptat și se amestecă în continuare. Se ia de pe foc, se amestecă înca pentru 5 minute până se îngroașă sosul.
Se adaugă cașcavalul ras, sare, piper, nucșoară și se amestecă.
Am servit imediat alături de broccoli.



Să aveți poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu